EN KÄRLEKSHISTORIA I CORNWALL av Liz Fenwick

29.07.2024 20:08

När Vängåvans Bokhandel, bokhandlarparet Lennart Bergström och Ewa Bång-Bergström med personal firade sitt fantastiska 40-års jubileum i januari 2024, fick jubileumsgästerna var sin 'goodie-bag' inför hemgången. I påsarna fanns spel, suddgummin, post-it-lappar, tuschpenna och en feel-good eller deckare i pocketupplaga. Jag valde denna feel-good roman, som blev en perfekt sommarläsning att njuta av under juli månad. Jag har en förkärlek för engelska romaner i miljöer, där aristrokater och vanligt folk möttes, fast de levde i så skilda världar. 

bokomslag En kärlekshistoria i Cornwall          Liz Fenwick | Orion - Bringing You News From Our World To Yours      

En kärlekshistoria i Cornwall av Liz Fenwick

Handling: Theodora "Theo" Pascoe flyttar under våren 2019 till en fiskarstuga, som hon köpt efter sin skilsmässa från maken Piers. Deras son David arbetar i faderns firma och Theo valde att flytta ensam. Stugan ligger vid floden Tamar, på gränsen mellan grevskapen Devon och Cornwall. Stugan är ganska förfallen och har stått tom i många år. Mitt emot floden Tamar ligger Abbotswood, ett förnämt gods i början av förra seklet, idag är det ett hotell, som håller stora evenemang i den fantastiska reptonträdgården. Theo kände till den då hon själv varit där för många år sedan med sin farmor Claire. Theo är trädgårdsdesigner, har ställt ut sina modeller och vunnit betydelsefulla priser. Nu vill hon först göra stugan beboelig, därefter förvandla det vildvuxna runt stugan till en vacker trädgård.

Historien tar sin egentliga början när Theo hittar en plåtlåda med brev till en viss A, undertecknade med Z. De berättar om en omöjlig kärlek mellan lady Alice Neville och fiskeförvaltaren Zachariah Carne. Växelvis får läsaren följa händelser som utspelade sig 1914 och under första världskriget samt i nutid där Theo, hennes bror Martin och sonen Davids bakgrunder nystas upp och kopplas till de två unga förälskade. 

...forts följer...